Δικτυο future library

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, 72 δημόσιες και δημοτικές βιβλιοθήκες συνδιοργανώνουν με το Future Library την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Προώθησης της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα τη Βιβλιοθήκη».
Λίγο μετά τα πρώτα βήματα τοu Future Library, όταν 100 βιβλιοθηκονόμοι από όλα τα μέρη της Ελλάδας συναντήθηκαν την άνοιξη στη φιλόξενη αγκαλιά της βραβευμένης Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και παρακολούθησαν 7 βιωματικά εργαστήρια για την οργάνωση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας, ο σχεδιασμός μιας ολόκληρης χρονιάς πήρε σάρκα και οστά.
Κάθε μια βιβλιοθήκη, από τις 72 που συμμετέχουν, ξεχωριστά και όλες μαζί συνολικά έχουν εργαστεί σκληρά όλον αυτόν τον καιρό για να δημιουργήσουν προγράμματα δραστηριοτήτων που θα ταιριάζουν στις ανάγκες και τις επιθυμίες, όχι μόνο των μικρών, αλλά και των μεγάλων τους φίλων. Μέσα στους επόμενους δύο μήνες, θα υλοποιηθούν πάνω από 1.450 εκδηλώσεις στις οποίες αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 20.000 παιδιά και ενήλικες.
Η καλοκαιρινή εκστρατεία, που θα διασχίσει 64 Δήμους από όλη τη χώρα περνώντας μέσα από μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Πειραιάς, Καβάλα, Σέρρες, Τρίκαλα) αλλά και μικρότερες καθώς και τα νησιά (Κρήτη, Πάρος, Χίος, Ζάκυνθος, Λέρος κ.α.), φιλοδοξεί να δημιουργήσει πολιτισμικές διαδρομές, δίκτυα και δεσμούς.
Αυτό το καλοκαίρι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στην τοπική τους βιβλιοθήκη, για να αξιοποιήσουν δημιουργικά περισσότερες από 2.900 ώρες δραστηριοτήτων, να παίξουν, να παρακολουθήσουν θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες με άξονα τα βιβλία, να πειραματιστούν, να μοιραστούν μοναδικά ταξίδια στην πόλη και τον κόσμο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που θα αγκαλιάσουν την καρδιά και την ψυχή τους!
Με όρεξη για δουλειά και ελπίδα για το μέλλον, με την αρωγή των υπαλλήλων των βιβλιοθηκών, των 350 εθελοντών, των εμψυχωτών, με μια πλειάδα πολύτιμων εξωτερικών συνεργατών, με τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά και την αμέριστη βοήθεια από το Future Library και τη στήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org), που είναι ο αποκλειστικός δωρητής αυτής της δράσης, σας περιμένουμε για να περάσουμε 2 υπέροχους, ξεχωριστούς μήνες ακολουθώντας τις διαδρομές με πυξίδα την κοντινή σας βιβλιοθήκη!
Καλό καλοκαίρι!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: