δημοτικη Βιβλιοθηκη Τρικαλων: «Διαδρομες με Πυξιδα τη Βιβλιοθηκη»

Καλοκαιρινή Καμπάνια Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας και Καινοτομίας 2012

Η Βιβλιοθήκη εφευρίσκει καινοτόμους τρόπους να αφηγηθεί τις ιστορίες της

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Ο.Α.Π.Φ.Κ.Α «Ο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» του Δήμου Τρικκαίων διοργανώνει μια σειρά από καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες στα πλαίσια της συμμετοχής της στην καλοκαιρινή εκστρατεία «Διαδρομές με πυξίδα τη βιβλιοθήκη».

Σε όλη τη χώρα 68 Βιβλιοθήκες σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library και την υποστήριξη του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υλοποιούν η κάθε μία το δικό της καλοκαιρινό πρόγραμμα.

Φέτος η έννοια της διαδρομής αποτελεί το κεντρικό θέμα της καμπάνιας ανάγνωσης. Η έννοια της διαδρομής μας δίνει το εύρος που χρειαζόμαστε για να κάνουμε ταξίδια στον χρόνο, στον χώρο, στη σκέψη αλλά και στον ψηφιακό κόσμο. Δίνει επίσης τη δυνατότητα να δουλέψουμε με τα παιδιά την έννοια του μονοπατιού που χαράζεις, βάζοντας σημάδια για να μην χάνεις το δρόμο σου.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν θεατρικά παιχνίδια, εικαστικές δραστηριότητες, βόλτες μέσα στην πόλη, ταξίδια μέσα από τα βιβλία, περιπάτους στην ιστορία της περιοχής.

Είναι σχεδιασμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποτελούν αφετηρία για να ανακαλύψουν τα παιδιά καινούριους τρόπους έκφρασης, να εφεύρουν νέες μορφές ψυχαγωγίας, να πειραματιστούν με διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της γνώσης και εντάσσονται σε μια ευρύτερη δομή έτσι ώστε να καλύπτουν πολλούς τομείς και να απαιτούν την ενεργή συμμετοχή των παιδιών. Μ’ αυτό τον τρόπο η Βιβλιοθήκη συμβάλλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της κριτικής ικανότητας τους.

Στην εποχή μας ο παραδοσιακός ρόλος της βιβλιοθήκης ως συλλογής βιβλίων ανατρέπεται και η βιβλιοθήκη ανοίγεται στην κοινωνία προσφέροντας υπηρεσίες με σκοπό να καλύψει ανάγκες τόσο του ενήλικου όσο και του παιδικού κοινού της. Ας κοιτάξουμε τις βιβλιοθήκες μέσα από τα μάτια των παιδιών και ας κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα για να ανάψουμε όλοι μαζί μια σπίθα ανανέωσης που θα φωτίσει το δρόμο προς την Ελλάδα του μέλλοντος.

Παιδιά ελάτε μαζί μας στη βιβλιοθήκη μας από τις 25 Ιουνίου έως 19 Ιουλίου και από 28 Αύγουστου έως 6 Σεπτεμβρίου, για να παίξουμε, να φτιάξουμε τις δικές μας διαδρομές, να μοιραστούμε ιστορίες, και ιδέες. Διοχετεύστε τη φαντασία, τις ικανότητες και το κέφι σας στις δράσεις μας, ώστε να γίνει η βιβλιοθήκη καταφύγιο δημιουργικότητας και μάθησης που αντηχεί παιδικά γέλια.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας να προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο, τη γνώση τους και την εμπειρία τους. Η προσφορά της εργασίας ή της υπηρεσίας είναι αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής.

Advertisements

Posted on Ιουνίου 21, 2012, in Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2012 and tagged , . Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο δημοτικη Βιβλιοθηκη Τρικαλων: «Διαδρομες με Πυξιδα τη Βιβλιοθηκη».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: