διαδρομη στην πολη

Συνεχίζονται στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων οι «Διαδρομές με Πυξίδα την Βιβλιοθήκη.Σήμερα, πραγματοποιήθηκε διαπολιτισμική διαδρομή στην πόλη με αφετηρία τη Βιβλιοθήκη. Τα παιδιά στο ξεκίνημα της διαδρομής προσέφεραν στο Δήμαρχο Τρικκαίων Χρήστο Λάππα καραβάκια θυμίζοντας του την παιδική του ηλικία. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κεντρική γέφυρα όπου κατέβηκαν στο ποτάμι και άφησαν τα δικά τους πολύχρωμα καραβάκια να ταξιδέψουν.

Τα μανάβικα ήταν ο επόμενος σταθμός τους. Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την τοιχογραφία από Γάλλους καλλιτέχνες, με την τεχνική της αρχιτεκτονικής οφθαλμαπάτης, (www.citedecreation.com) με θέμα τη καθημερινή ζωή της πόλης μας.

Περπατώντας λίγο ακόμη φτάσανε στην συνοικία Βαρούσι. Εκεί η Αρετή Μοράκη, μέλος του Συλλόγου «Το Βαρούσι», ξενάγησε τα παιδιά στα στενά της παλιάς πόλης και μας μίλησε για την ιστορία τους.

Στη συνέχεια ανηφορήσανε προς στο Φρούριο, όπου ξεναγήθηκαν στον εσωτερικό χώρο του και ανεβήκαν στο ρολόι. Η θέα της πόλης και της γύρω περιοχής από αυτό το σημείο είναι μοναδικής ομορφιάς και τα παιδιά κατενθουσιασμένα έφυγαν γεμάτα εικόνες, γνώσεις και περηφάνια για την πόλη τους.

Οι εκδηλώσεις, συνεχίζονται αύριο, το βράδυ από τις 8 και για ένα δίωρο για εφήβους και ενήλικες στο Πάρκο Ματσόπουλου, με την εκδήλωση «Διαδρομή στη γνώση του σώματος μας- Ένα ταξίδι στη θεραπευτική γνώση του παρελθόντος».

Advertisements

Posted on Ιουνίου 27, 2012, in Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2012 and tagged . Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο διαδρομη στην πολη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: