Ταξιδεύοντας στα αστέρια με τη δημοτική βιβλιοθήκη Τρικάλων

Εκατοντάδες παιδιών βρέθηκαν στην πανέμορφη εκδήλωση της δημοτικής βιβλιοθήκης Τρικάλων με θέμα την «Αστροπαρατήρηση»  στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας που πραγματοποιεί φέτος για πρώτη φορά.Σε μια εκδήλωση που βοήθησε και ο ουρανός χωρίς σύννεφα, μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, πέρασαν το βράδυ τους σήμερα στο πάρκο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, μελετώντας τα άστρα και τους πλανήτες.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων σε συνεργασία με την Αστροπαρατηρησιακή Ομάδα Λάρισας (A-Polaris), έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά, να γνωρίσουν καλύτερα την Σελήνη και αστέρια, μέσα από ισχυρά ερασιτεχνικά τηλεσκόπια, αλλά και τον Κρόνο με τους πανέμορφους δακτυλίους του και τους φυσικούς δορυφόρους του.

Την εκδήλωση παρατήρησης του ουρανού, συμπλήρωσε μια μικρή παρουσίαση της ερασιτεχνικής Αστρονομίας καθώς και προβολές βίντεο με Αστρονομικό περιεχόμενο.

 

Advertisements

Posted on Ιουνίου 29, 2012, in Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2012, Uncategorized. Bookmark the permalink. Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ταξιδεύοντας στα αστέρια με τη δημοτική βιβλιοθήκη Τρικάλων.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρέσει σε %d bloggers: