«Ότι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!» «Η μέρα του μαζί και του χώρια» &  «Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους»

10506990_913700355323593_3796120668102307907_o Την Παρασκευή 4 Ιουλίου ολοκληρώθηκε η 3η εβδομάδα των επιτυχημένων καλοκαιρινών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων στα πλαίσια της καλοκαιρινής εκστρατείας όπου οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις Βιβλιοθήκες.
Την Δευτέρα τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο, ενώ την Τρίτη, τη μέρα του καθαρού και του βρώμικου, πισίνες εμφανίστηκαν στο προαύλιο της βιβλιοθήκης. Οι δράσεις για τη γη και τον ουρανό, το ρυθμό και την αρρυθμία, τον ήχο και την σιωπή ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, ενώ η Πέμπτη ήταν η μέρα του ζεστού και του κρύου, του χάνω και του βρίσκω.
Στην πρώτη δράση της Παρασκευής «Η μέρα του μαζί και του χώρια» τα παιδιά το καθένα μόνο του αλλά και σε ομάδες έπαιξαν παιχνίδια. Σταυρόλεξα, κρυπτόλεξα , λαβύρινθοι, επιτραπέζια και άλλα, απασχόλησαν τα παιδιά ευχάριστα και δημιουργικά.
Ακολούθησε η 3η συνάντηση της δράσης «Χαρτογραφώντας αντίθετους κόσμους». Το παιδικό τμήμα γέμισε με κάθε είδους χάρτη όπως ιστορικούς, περιβαλλοντικούς, γεωφυσικούς, χάρτες για τον πολιτισμό και άλλους.
Η φαντασία των παιδιών απογειώθηκε και το κάθε παιδί ξεχωριστά αποτύπωσε σε χαρτί το δικό του φανταστικό χάρτη αντίθετων κόσμων, κόσμων που θα ενώσουμε όλοι μαζί την Παρασκευή 11 Ιουλίου στην 4η και τελευταία συνάντηση της συγκεκριμένη δράσης.
Τα χαμόγελα και η ικανοποίηση στα πρόσωπα των παιδιών ήταν το καλύτερο δώρο για την εβδομάδα που μόλις τελείωσε, αλλά και το προμήνυμα για μια εξίσου δημιουργική και γεμάτη αντιθέσεις εβδομάδα που ξεκινά στις 7 Ιουλίου.

Advertisements

Posted on Ιουλίου 21, 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: