Έναρξη του σεμιναρίου «Εισαγωγή στη φωτογραφία» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

470916_10_450Αρχίζει την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 στις 7 το απόγευμα το σεμινάριο «Εισαγωγή στη φωτογραφία» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων με τον φωτογράφο Κων/νο Κατσιάνη, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρεις δίωρες συναντήσεις.

       Το θέμα της Α΄ ενότητας είναι « Eισαγωγή στην θεωρία της φωτογραφίας, τεχνικές φωτογράφησης, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.»

The-Kite-Runner

«Η φωτογραφία είναι σημαντική ως μέσο οπτικής επικοινωνίας. Η ιστορία της φωτογραφίας ως τέχνη, εστιάζει στις φωτογραφίες ως αντικείμενα τα οποία αποκτούν υπόσταση μέσω της αισθητικής τους ποιότητας. Η φωτογραφία πρέπει να γίνει κατανοητή ως σύμβολο αυτού που απεικονίζεται, προσφέρει μια ιδιαίτερη μορφή αντίληψης και για πολλούς η γοητεία του μέσου είναι η δημιουργική του δύναμη, μαζί με την ακρίβεια της καταγραφής.
Η τέχνη μπορεί να θεωρηθεί τροφή της ανάγκης μας για σαφή αίσθηση ταυτότητας και του να ανήκουμε κάπου πολιτισμικά. Πρόκειται για μια συνεχή διαδικασία ανησυχίας και επιβεβαίωσης δεδομένου ότι η ταυτότητα ούτε ομοιόμορφη είναι, ούτε σταθερή. Οποιαδήποτε αίσθηση ατομικής τοποθέτησης που αποκτάται μέσω της μελέτης μιας φωτογραφικής εικόνας, είναι προσωρινή.
Η επικοινωνία είναι όλο και περισσότερο «εικονική». Η επιθυμία για επιβεβαίωση μπορεί να είναι ένας από τους παράγοντες που μας ωθούν να συνεχίσουμε να κοιτάμε εικόνες. Το φωτογραφικό βλέμμα μπορεί να συμβάλλει στον αυτοσεβασμό και στην καλλιέργεια των κοινωνικών και πολιτικών αντιλήψεων. (WELLS)

Η φωτογραφία λειτουργεί ως τέχνη όταν αφηγείται μια ιστορία.(GREENBERG)   

Η φωτογραφία ελευθερώνει την φαντασία.(DALI)


Στη φωτογραφία η πίστη σε ένα απόλυτο χρόνο και χώρο μοιάζει να εξαφανίζεται, με τη φαντασία να γίνεται πηγή κατανόησης της εμπειρίας. (BRETON)

Η φωτογραφία, αντί να παρουσιάζεται ως απεικόνιση της πραγματικότητας, αποτελεί κάτι που δημιουργήθηκε για να μας δείξει πράγματα που αισθανόμαστε και όχι αναγκαστικά όσα βλέπουμε.(ROBINS)» 

Option

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ του Κωνσταντίνου Κατσιάνη

 Ο Κωνσταντίνος Κατσιάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1979. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του σαν μηχανολόγος στην Θεσσαλονική, το 2004 τον βρίσκει στο Βέλγιο όπου εργάστηκε και σπούδασε σαν φωτογραφός μόδας. Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα και αφού εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μένει στην Αθήνα για μεταπτυχιακές σπουδές και συνεχίζει να εργάζεται ως φωτογράφος.

Από το 2007 είναι μέλος του IFPO (International Freelance Photographers Organization) και έχει εργαστεί σαν φωτογράφος σε πολλές χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία,Γαλλία, Ιταλία,  Ισπανία Τουρκία και  στην Ρωσία). Δουλειές του έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή περιοδικά μόδας (E-Merge, Dea Magazine, Fashionising) και εγχώρια (Elite, Design, Hello, Sold Out), ενώ έχει φωτογραφίσει σε catwalk για πολλούς διάσημους σχεδιαστές (Kathly Heyndels, Escada, Marks & Spencer, Patricia Field, Aslanis, Makis Tselios, MiRo , Celebrity Skin ,  και πολλούς άλλους). Επίσης έχει αναλάβει φωτογραφικές καμπάνιες από εταιρίες όπως Oxette, Venera Store, Scinn Jeans, TOM2, H-era , Klotsotiras , κ.α.

Το 2013 εργάστηκε ώς φωτογράφος για το Fashion TV στην Ελλάδα και σαν διευθυντής φωτογραφίας για το Mykonos Tales.

 

Advertisements

Posted on Νοέμβριος 5, 2014, in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: