«Δημιουργώντας κύκλους επικοινωνίας» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, την Τρίτη 18 Νοεμβρίου

    

oikogeneia

 

      Tην Τρίτη 18 Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, θα γίνει στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων η έναρξη του κύκλου συναντήσεων ενηλίκων με θέματα που άπτονται της ανθρώπινης επικοινωνίας και των διαπροσωπικών σχέσεων υπό τον τίτλο  «Δημιουργώντας κύκλους επικοινωνίας» με την Φανή Τζίκα, ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια.

     Οι «κύκλοι επικοινωνίας» απευθύνονται σε άτομα που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να προσεγγίσουν θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και τις σχέσεις. Σε κλίμα ανοιχτού διαλόγου διερευνούνται οι ομόκεντροι κύκλοι της ζωής μας, όπως αυτός της οικογένειας, του σχολείου, της κοινωνίας, με επίκεντρο τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας.

    Η πρώτη συνάντηση της Τρίτης για τους δηλώσαντες συμμετοχή έχει ως θέμα «Επικοινωνία στην οικογένεια»

    Η οικογένεια αλλάζει, όπως ακριβώς αλλάζει και η κοινωνία στην οποία ζούμε. Αλλάζει σχήμα, αλλάζει ρόλους, δομή και λειτουργίες. O καθένας προσπαθεί να προσαρμοστεί, να αυτοπροσδιοριστεί και να επικοινωνήσει με τους δικούς του ανθρώπους. Απαραίτητα εφόδια σε αυτήν την διαδικασία είναι οι κοινωνικές δεξιότητες , «οι δεξιότητες ζωής» που γεφυρώνουν τα χάσματα ανάμεσα μας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΤΖΙΚΑ

      Η Φανή Τζίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

     Ειδικεύτηκε για τέσσερα χρόνια στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

     Εργάστηκε ως ψυχολόγος σε φορέα Ψυχικής Υγείας για πέντε χρόνια και απασχολήθηκε σε Κέντρο Πρόληψης.

     Ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου,           στα πλαίσια του Προγράμματος «Αριάδνη», του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Έχει τον ρόλο της εκπαιδεύτριας στις Σχολές Γονέων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που υλοποιούνται σε σχολεία του Νομού     Τρικάλων.
Είναι Σύμβουλος EAP και Μέλος του Πανελλαδικού Δικτύου της Hellas EAP (Πάροχος  Employee  Assistance  Programs).
Επίσης βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία επιμόρφωσης και αναζήτησης θεμάτων σχετικών με την ψυχοθεραπεία και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.
Στην παρούσα φάση εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες.

Advertisements

Posted on Νοέμβριος 17, 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: