«Δημιουργώντας κύκλους επικοινωνίας» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων με θέμα «Η ομοιότητα δεν γίνεται αισθητή, η διαφορετικότητα στιγματίζει» Διαφορετικότητα, προκαταλήψεις, στερεότυπα

Χωρίς τίτλο

Συνεχίζονται οι συναντήσεις ενηλίκων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων με γενικό τίτλο «Δημιουργώντας κύκλους επικοινωνίας» με την Φανή Τζίκα, ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια – οικογενειακή θεραπεύτρια.

Οι «κύκλοι επικοινωνίας» απευθύνονται σε άτομα που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και να προσεγγίσουν θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και τις σχέσεις. Σε κλίμα ανοιχτού διαλόγου διερευνούμε τους ομόκεντρους κύκλους της ζωής μας, όπως αυτόν της οικογένειας, του σχολείου, της κοινωνίας.

Το θέμα της  προσεχούς συνάντησης, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 18.00-20.00  είναι «Η ομοιότητα δεν γίνεται αισθητή, η διαφορετικότητα στιγματίζει» Διαφορετικότητα, προκαταλήψεις, στερεότυπα

Οι άνθρωποι ωθούνται προς την ομοιομορφία και την αίσθηση του «εμείς» γιατί οποιαδήποτε διαφορετικότητα πολλές φορές στιγματίζεται και περιθωριοποιείται. Ακόμη, η προοπτική του «εμείς και οι άλλοι», διχάζει και καταργεί οποιαδήποτε πρόθεση σύνθεσης και υγιούς αλληλεξάρτησης. Η απόκλιση από το «φυσιολογικό» και η απομόνωση μπορεί να δημιουργήσουν συναισθήματα θυμού, θλίψης και ντροπής. Οι προκαταλήψεις, τα στερεότυπα και οι διακρίσεις αποτελούν την έκφραση του στίγματος. Ωστόσο μια κοινωνία ώριμη συναισθηματικά δεν φοβάται, αγκαλιάζει, μένει ανοιχτή και ενσωματώνει την διαφορετικότητα.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΤΖΙΚΑ                                                            

Η Φανή Τζίκα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ειδικεύτηκε για τέσσερα χρόνια στη Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων. 

Εργάστηκε ως ψυχολόγος σε φορέα Ψυχικής Υγείας για πέντε χρόνια και απασχολήθηκε σε Κέντρο Πρόληψης.

Ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου, στα πλαίσια του Προγράμματος «Αριάδνη», του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει τον ρόλο της εκπαιδεύτριας στις Σχολές Γονέων της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που υλοποιούνται σε σχολεία του Νομού Τρικάλων.

Είναι Σύμβουλος EAP και Μέλος του Πανελλαδικού Δικτύου της Hellas EAP (Πάροχος Employee Assistance Programs).

Επίσης βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία επιμόρφωσης και αναζήτησης θεμάτων σχετικών με την ψυχοθεραπεία και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση.
Στην παρούσα φάση εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο παρέχοντας υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες.

 

Advertisements

Posted on Φεβρουαρίου 20, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: