Με οδηγό τα βιβλία, ταξιδέψαμε στην αρχαία Αίγυπτο, γνωρίσαμε μουσεία, επισκεφθήκαμε το ατελιέ του Πάουλ Κλεε …

Τετάρτη 24/6

IMG_7446

IMG_7404

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένα μουσείο, 1η συνάντηση

          Στα παιδιά αναλύθηκε η έννοια του Μουσείου και μέσα από την ειδική συλλογή της Δ.Β. γνώρισαν τα διάφορα είδη μουσείων καθώς και τα σπουδαιότερα μουσεία του κόσμου. Στη συνέχεια χωρίσθηκαν σε τρεις ομάδες ( φωτογραφίας, εύρεσης αντικειμένων και καλλιτεχνική ομάδα ) οι οποίες θα προετοιμάσουν για την επόμενη συνάντηση την έκθεση με παλιές συλλογές βιβλίων και αντικειμένων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Επιπλέον τα παιδιά ζωγράφισαν διαδοχικά (το ένα συνέχιζε την ζωγραφιά του άλλου) με κεντρικό θέμα τα αντικείμενα του χώρου. Ουσιαστική ήταν η συμβολή, στην εξέλιξη της δράσης, των εθελοντών εκπαιδευτικών Μαρίας Κουτούπη και Κων/νου Μιχαλάκη.

 

Πέμπτη 25/6

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι

IMG_7588IMG_7522

 

 

 

 

 

H εμψυχώτρια Μαρία Κουτούπη, εκπαιδευτικός, περιηγήθηκε μαζί με τα παιδιά στην αρχαία Αίγυπτο μέσα από τα βιβλία «Πυραμίδες» της Αν Μίλλαρντ και «Ένα τρισδιάστατο ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο» των εκδόσεων Σαββάλας. Χωρίσθηκαν σε ομάδες και με σημείο αναφοράς την αρχαία Αίγυπτο έφτιαξαν μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος. Ακολούθησε η κατασκευή κεφαλόδεσμου των Φαραώ από τα αγόρια και αιγυπτιακού κολιέ από τα κορίτσια.

Ευχάριστη έκπληξη για τους συμμετέχοντες ήταν η παρουσία της συμπολίτισσας εκπαιδευτικού, Ζωής Παπαζήση-Παπαθεοδώρου η οποία μετέφερε στα παιδιά εμπειρίες από την πολύχρονη παραμονή της στην Αίγυπτο προσδίδοντας στις αφηγήσεις της την ιστορικότητα του χώρου των πυραμίδων με πολλές αναφορές στον τρόπο ζωής των αρχαίων αιγυπτίων.

 

 Παρασκευή 26 Ιουνίου 

Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Πάουλ Κλεε

IMG_7737

IMG_7669

 

 

 

 

Τα παιδιά επισκέφθηκαν νοερά το εργαστήριο του Ελβετού ζωγράφου … Πάουλ Κλεε μια ημέρα που εκείνος έλειπε και έχοντας ως οδηγό την εικαστικό Δέσποινα Ράμπια παρακολούθησαν μέσα από την προβολή διαφανειών την καλλιτεχνική πορεία του μεγάλου ζωγράφου.

Είδαν, παρατήρησαν και ανέλυσαν μεταξύ των άλλων, τα έργα «O κήπος με τα τριαντάφυλλα», «Νότιοι κήποι», «Τυνησιακοί κήποι», «Σπίτι που περιστρέφεται», «Ηπόλη του ονείρου», «Το κόκκινο μπαλόνι», «Σενέκιο», «Ο μαύρος ιππότης», «Σεβάχ», «Μνημείο σε γόνιμη γη», «Μπλε νύχτα», «Κάστρο και ήλιος»

Στην συνέχεια ζωγράφισαν αποτυπώνοντας στο χαρτί εικόνες, τεχνοτροπία και χρώματα εμπνευσμένα από τα έργα του Κλεε.

Μέσα από την δράση αυτή, τα παιδιά γνώρισαν αλλά και βίωσαν το καλλιτεχνικό έργο του Πάουλ Κλεε με την γνωστή εικαστική παιδεία, εκπαιδευτική εμπειρία και ευαισθησία της Δέσποινας Ράμπια.

 IMG_7396IMG_7588

 

 

 

 

 IMG_7724 IMG_7634

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Posted on Ιουνίου 29, 2015, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: