«Είμαστε διαφορετικοί αλλά και μοναδικοί» 2η συνάντηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2016 Ώρα 10.30 π.μ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαστε διαφορετικοί αλλά και μοναδικοί» για παιδιά ηλικίας 4-7 χρονών συνεχίζεται το ερχόμενο Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2013 στις 10.30 το πρωϊ στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων, με την νηπιαγωγό Ευαγγελία Λάμπρου.
Στη δεύτερη και τελευταία συνάντηση θα αναπτυχθεί δραστηριότητα για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με ανθρώπους διαφορετικής προέλευσης με διαφορετικό χρώμα, γλώσσα και πολιτισμό και συζήτηση για να κατανοήσουν ότι όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν το ίδιο σώμα, με μάτια που βλέπουν, με αυτιά που ακούν, με πόδια που περπατούν και χέρια που πιάνουν.

Η πρώτη συνάντηση των παιδιών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.
Η Ευαγγελία Λάμπρου, μια νεαρή εκπαιδευτικός με ανεπτυγμένη την αίσθηση της εθελοντικής προσφοράς πραγματοποίησε δραστηριότητες διαφορετικής οπτικής με μια εκπαιδευτική διαδικασία χαρακτηρισμένη από αρτιότητα, μεθοδικότητα και ευφάνταστο τρόπο, για να κατανοήσουν τα παιδιά την έννοια της διαφορετικότητας και της ισότητας των ανθρώπων.
Η δράση ξεκίνησε με ένα παιχνίδι γνωριμίας μέσω των εννοιών του «ίδιου» και του «διαφορετικού» και ακολούθησε η παιδαγωγική αναφορά στις δύο μεγάλες κατηγορίες της μουσικής και των λουλουδιών για να καταδειχθεί η έννοια της διαφορετικότητας.
Ακολούθησε η αφήγηση του παραμυθιού «Έλμερ» του Ντεϊβιντ Μακ Κι με τον τρυφερό, πολύχρωμο και διαφορετικό ελέφαντα Έλμερ.IMG_8871 IMG_8897

Τέλος τα παιδιά κατασκεύασαν τη δική τους ταυτότητα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους (μάτια, μαλλιά και δακτυλικό αποτύπωμα).

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη για παιδιά ηλικίας 4-7 χρόνων.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, Γαριβάλδη 8, τηλ.: 24313-53564/65

IMG_8917 IMG_8913

Advertisements

Posted on Φεβρουαρίου 9, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: