Εργαστήριο αστικού παιχνιδιού για ενήλικες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων Πέμπτη 10/3/2016 Ώρα: 17.00-19.30

Αρχίζει την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις 5 το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων το εργαστήριο αστικού παιχνιδιού για ενήλικες με τις αρχιτέκτονες-μηχανικούς, Ισαβέλλα Καρούτη και Κωνσταντίνα Αντωνιάδη οι οποίες έχουν την ευθύνη της όλης οργάνωσης.10647831_10207574093404748_35595234_n
Βασικός στόχος και αποτέλεσμα του εργαστηρίου είναι η κατανόηση της έννοιας και η υλοποίηση μιας δράσης αστικού παιχνιδιού. Πρόκειται για ένα βιωματικό και ομαδικό εργαστήριο παιχνιδιού για ενήλικες. Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι τέσσερις (4) συναντήσεις. Σε αυτές περιλαμβάνονται διαλέξεις, περίπατος, εκμάθηση της εφαρμογής noTours και πολύ παιχνίδι, με φανταστικές ιστορίες και επίλυση γρίφων.
Στους κύριους στόχους του εργαστηρίου είναι:
• η κατανόηση της πολυπλοκότητας του αστικού τοπίου
• ο εμπλουτισμός της εμπειρίας μας στην πόλη μέσω της αίσθησης της ακοής και
• ο σχεδιασμός ενός ηχητικού περιπάτου
Στο πρόγραμμα των τεσσάρων (4) συναντήσεων οι συμμετέχοντες θα θυμηθούν πως να παίζουν και θα μάθουν να ακούνε. Θα γίνει χρήση των δυνατοτήτων του media lab και κρίνεται απαραίτητη η εξοικείωση των συμμετεχόντων με εφαρμογές υπολογιστή και διαδικτύου.
Η διάθεση που διακατέχει το δεδομένο εργαστήριο είναι ευδιάκριτα παιγνιώδης, με μερικές στιγμές σοβαρότητας κατά τη διάρκεια των διαλέξεων. Το αποτέλεσμα του εργαστηρίου είναι ένα ομαδικό αστικό παιχνίδι ανταγωνισμού το οποίο βασίζεται σε συνδυασμό παιχνιδιών που είναι γνωστά σε όλους και εύκολα κατανοητά.
Στην πρώτη συνάντηση  θα περιλαμβάνονται οι διαλέξεις καθώς και ένα παιχνίδι γνωριμίας από όπου θα προκύψει και ο χωρισμός σε ομάδες.
Οι στόχοι της πρώτης συνάντησης είναι:
κατανόηση του όρου «παιχνίδι»
κατανόηση της πολυπλοκότητας του αστικού τοπίου
δημιουργία ομάδων για την εξέλιξη του εργαστηρίου
αφύπνιση της φαντασίας
Η δεύτερη συνάντηση, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί, χωρίζεται σε δύο φάσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα λάβει χώρα στην πόλη, με έναν μικρό περίπατο, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες θα αφουγκραστούν το αστικό ηχοτοπίο, θα καταγράψουν ήχους, θα παρατηρήσουν. Στη δεύτερη φάση της συνάντησης συμμετέχοντες και διοργανωτές επιστρέφουν στη βιβλιοθήκη, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για την εμπειρία τους και ότι παρατήρησαν σαν στον περίπατο.
Οι στόχοι της δεύτερης συνάντησης είναι ο εμπλουτισμός της εμπειρίας μας στην πόλη και η ενεργοποίηση της ακοής
H είσοδος είναι ελεύθερη για όλους ( ενήλικες)
Πληροφορίες: Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, τηλ.:

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

ΚΑΡΟΥΤΗ ΙΣΑΒΕΛΛΑ

_DSF2697bw(1)
Η Καρούτη Ισαβέλλα-Δήμητρα είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός, αριστούχος απόφοιτος της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι κάτοχος τίτλου ειδίκευσης με θέμα Αστικές Αναπλάσεις και Πράσινος Σχεδιασμός. Έχει εργαστεί σε αρχιτεκτονικά και τεχνικά γραφεία σε Βόλο και Τρίκαλα, ενώ είναι ακαδημαϊκή συνεργάτης του Arkki για το πρόγραμμα Σχολείο Αρχιτεκτονικής για Παιδιά και Νέους στα Τρίκαλα. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις τέχνης και αρχιτεκτονικής σε διεκεκριμένους χώρους και μουσεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Τοσκάνη.Παράλληλα η ενασχόληση της με το χορό συνέβαλε στη συμμετοχή της σε εικαστικές και χορευτικές performances. Ζητήματα στα οποία έχει επικεντρωθεί είναι η αντίληψη του χώρου σε άτομα με απώλεια όρασης και η εγκατάσταση μονάδων παιχνιδιού στο δημόσιο χώρο.

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

IMG_2620-2(1)(1)
Σπούδασε στη σχολή αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έλαβε μέρος σε εκθέσεις αρχιτεκτονικής καθώς και έχει βραβευτεί σε φοιτητικούς διαγωνισμούς. Έχει ασχοληθεί με την επιμέλεια και την παραγωγή εκθέσεων τέχνης και έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε σημαντικά αρχιτεκτονικά δρώμενα. Αντικείμενο στο οποίο έδωσε έμφαση κατά την περίοδο των σπουδών της ήταν η αρχιτεκτονική του εφήμερου, καθώς και η εργασία μέσω μηχανισμών παιχνιδιού. Έχει δουλέψει σε γραφεία σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα και εχει συνεργαστεί με γραφείο του εξωτερικού. Σήμερα εργάζεται σε αρχιτεκτονικό γραφείο στα Τρίκαλα.

Advertisements

Posted on Μαρτίου 9, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: