Εντυπωσιακό και πρωτότυπο το Εργαστήριο για το αστικό παιχνίδι στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων 2η συνάντηση την Πέμπτη 18/3/2016 Ώρα: 17.00

Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων η πρώτη συνάντηση του εργαστηρίου για το Αστικό Παιχνίδι.

Οι υπεύθυνες για την διοργάνωση Κωνσταντίνα Αντωνιάδη και Καρούτη Ισαβέλλα, Αρχιτέκτονες Μηχανικοί, εισήγαγαν τους συμμετέχοντες στην έννοια του παιχνιδιού στον αστικό χώρο, παραθέτοντας κάποια ιστορικά στοιχεία για την εξέλιξή του μέχρι σήμερα και την εφαρμογή νέων πρακτικών παιχνιδιού για ενήλικες μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δόθηκε μία σύντομη τηλε-διάλεξη από, τους επίσης Αρχιτέκτονες Μηχανικούς, Ηρώ Μαζαράκη και Φώτη Ροβολή επάνω στις αρχές σχεδιασμού των παιχνιδιών.

Στόχοι της πρώτης αυτής συνάντησης ήταν η κατανόηση του όρου «παιχνίδι» καθώς και η συμβολή του στην αντίληψη της πολυπλοκότητας του αστικού τοπίου. Επιπλέον στόχος για την εξέλιξη του εργαστηρίου ήταν η δημιουργία ομάδων από τους συμμετέχοντες και η σύνταξη ενός βασικού σεναρίου για την κατασκευή του παιχνιδιού. Κατά αυτόν τον τρόπο δημιουργήθηκαν έξι ομάδες οι οποίες αξιοποιώντας τα οπτικο-ακουστικά ερεθίσματα που δόθηκαν από τις υπεύθυνες, προχώρησαν στη δημιουργία του δικού τους σεναρίου!

Λόγω καιρικών συνθηκών η συνάντηση που είχε οριστεί για την Τρίτη 15/03 αναβλήθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων όπου θα είναι και η έναρξη ενός περιπάτου στα βήματα του σεναρίου που έχουν δημιουργήσει οι ομάδες.

IMG_9103IMG_9143  
IMG_9108 IMG_9112  IMG_9128

IMG_9130 IMG_9138

Advertisements

Posted on Μαρτίου 16, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: