Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελάτε να ανεβούμε τη σκάλα της αγάπης και της συνεργασίας, με παραμύθια και ιστορίες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων ξεκίνησε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ελάτε να ανεβούμε τη σκάλα της αγάπης και της συνεργασίας, με παραμύθια και ιστορίες» με την εκπαιδευτικό Γεωργία Μπουροκώστα.

                 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της  Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού, με στόχο τη νοητική, γνωστική, κινητική και συναισθηματική ανάπτυξη καθώς και την ψυχαγωγία τους.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων η κ.  Μπουροκώστα έχει επιλέξει τα βιβλία της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη «Η σκάλα της αγ άπης» και «Ο πιο χαρούμενος» των εκδόσεων «Σαββάλας»

Την αφήγηση της κάθε ιστορίας-παραμυθιού συνοδεύουν δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο (συζήτηση, ψυχοκινητικά παιχνίδια, ζωγραφική, κατασκευές, δραματοποίηση).

Οι δραστηριότητες  πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη, ώρες 10-12 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και  συνδυάζονται με ξενάγηση των μαθητών στους χώρους αυτής.

Ήδη μέχρι και τέλος Μαϊου έχουν προγραμματισθεί είκοσι και πλέον οργανωμένες επισκέψεις τμημάτων σχολείων από  τον νομό Τρικάλων.

Η Γεωργία Μπουροκώστα είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και έχει μετεκπαιδευτεί στο «Μαράσλειο Διδασκαλίο». Εργάστηκε στη Δημόσια Εκπαίδευση (35) τριανταπέντε χρόνια.

Στη χρονική περίοδο της μετεκπαίδευσης της στην Αθήνα έγινα μέλος του «Θεατρικού Εργαστηρίου» της Δ.Ο.Ε. (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας). Παρακολούθησε σεμινάρια θεατρικής έκφρασης και συμμετείχε στη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων στις οποίες έλαβε μέρος και ως ηθοποιός. Για την προσφορά της  στο «Θεατρικό Εργαστήρι» της απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα. Συμμετείχε στο «Θεατρικό Εργαστήρι» του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκαίων. Παρακολούθησε σεμινάρια και μαθήματα θεατρικής έκφρασης και θεατρικής αγωγής για παιδιά. Διοργάνωσε στις τάξεις που δίδασκε θεατρικές παραστάσεις και άλλα θεατρικά δρώμενα προσφέροντας έτσι στα παιδιά τη δυνατότητα έκφρασης και δημιουργίας.

Παρακολούθησε σεμινάρια Αγωγής Υγείας στο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Τρικάλων και συμμετείχε σε προγράμματα με θέμα: «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού».

 

 IMG_9066  IMG_9065

IMG_9064 IMG_9039IMG_9084

Advertisements

Posted on Μαρτίου 16, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: