Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με την Γεωργία Μπουροκώστα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%82

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων συνεχίζοντας την εποικοδομητική συνεργασία της με την εκπαιδευτικό Γεωργία Μπουροκώστα πρόκειται να υλοποιήσει ύστερα από σχετική πρότασή της το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  «Ιστορίες ελάτε για να πούμε, όμορφα να περάσουμε, να χαρούμε, να σκεφτούμε»

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της  Α΄ και Β΄ τάξης του Δημοτικού, με στόχο τη νοητική, γνωστική, κινητική και συναισθηματική ανάπτυξη καθώς και την ψυχαγωγία τους.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων η κ.  Μπουροκώστα έχει επιλέξει το βιβλίο της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη «Μπουναμάδες με μπελάδες» των εκδόσεων «Σαββάλας»  προβάλλοντας το μήνυμα ότι τα δώρα βρίσκουν την αξία τους στην παρέα και την αγάπη.

Την αφήγηση της κάθε ιστορίας-παραμυθιού συνοδεύουν δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο (συζήτηση, ψυχοκινητικά παιχνίδια, ζωγραφική, κατασκευές, δραματοποίηση)

Οι δραστηριότητες  θα πραγματοποιηθούν κάθε Τρίτη και Τετάρτη, ώρες 10-12 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων για το χρονικό διάστημα από 29/11/2016 έως και 21/12/2016 .

Οι σχολικές μονάδες του νομού Τρικάλων μπορούν να απευθύνονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων ( τηλ.: 24313/53565) για τον προγραμματισμό οργανωμένων επισκέψεων τμημάτων τους.

Η Γεωργία Μπουροκώστα είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και έχει μετεκπαιδευτεί στο «Μαράσλειο Διδασκαλίο». Εργάστηκε στη Δημόσια Εκπαίδευση (35) τριανταπέντε χρόνια.

Στη χρονική περίοδο της μετεκπαίδευσης της στην Αθήνα έγινα μέλος του «Θεατρικού Εργαστηρίου» της Δ.Ο.Ε. (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας). Παρακολούθησε σεμινάρια θεατρικής έκφρασης και συμμετείχε στη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων στις οποίες έλαβε μέρος και ως ηθοποιός. Για την προσφορά της  στο «Θεατρικό Εργαστήρι» της απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα. Συμμετείχε στο «Θεατρικό Εργαστήρι» του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τρικκαίων. Παρακολούθησε σεμινάρια και μαθήματα θεατρικής έκφρασης και θεατρικής αγωγής για παιδιά. Διοργάνωσε στις τάξεις που δίδασκε θεατρικές παραστάσεις και άλλα θεατρικά δρώμενα προσφέροντας έτσι στα παιδιά τη δυνατότητα έκφρασης και δημιουργίας.

Παρακολούθησε σεμινάρια Αγωγής Υγείας στο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Τρικάλων και συμμετείχε σε προγράμματα με θέμα: «Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού».

Advertisements

Posted on Νοέμβριος 28, 2016, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: